Reforcem el compromís amb Alzheimer Catalunya Fundació i alhora vetllem pel benestar del nostre equip humà

  • Incorporem a la nostra responsabilitat social corporativa interna un projecte d’aquesta entitat sense ànim de lucre que treballa intensament per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per una demència

  • Els membres de l’equip de LOYIC amb familiars de primer grau afectats per demència/Alzheimer rebran, si així ho sol·liciten, un assessorament gratuït per part de la Fundació i un seguiment trimestral durant un any

 

Persones que ajuden persones.

Aquesta és l’essència del projecte impulsat per Alzheimer Catalunya Fundació i dirigit a totes les empreses que tinguin, entre els seus objectius, la voluntat de contribuir a la millora de la societat i de l’entorn i que, a més, es preocupin pel benestar dels seus empleats. A LOYIC perseguim a consciència aquestes dues metes, i per això hem decidit incorporar la proposta a la nostra responsabilitat social corporativa interna.

Gràcies a la iniciativa, tots els membres de l’equip de LOYIC que tinguin algun familiar de primer grau (fills, germans, pares, avis o cònjuge) malalt de demència/Alzheimer podran rebre, si així ho sol·liciten, un assessorament gratuït per part de la Fundació i un seguiment trimestral durant un any. Es valoraran les necessitats de la persona i de la seva família, es suggeriran recomanacions i es buscaran solucions encaminades a millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida.

Perquè l’Alzheimer canvia radicalment la vida de qui pateix la terrible malaltia, per descomptat, però també la dels seus familiars. Els professionals d’Alzheimer Catalunya Fundació són els més indicats per testimoniar l’impacte i les repercussions de la malaltia en les persones i les famílies.

“Després de trenta anys d’experiència, sabem que les persones necessiten suport per afrontar aquesta nova etapa de la seva vida. Necessiten fer-ho acompanyades i amb escalf [...]. Sabrem què és el que més els amoïna, els brindarem suport i els orientarem en la recerca de recursos i eines per a la cura i l’atenció de les persones que estimen”, resumeixen des de l’entitat.

L’atenció adequada d’un malalt d’Alzheimer requereix, segons estimacions dels experts, unes 70 hores setmanals i una gran exigència, que se suma a les tasques diàries laborals i socials habituals i que, en diverses ocasions, acaba empenyent els cuidadors a situacions d’estrès i depressió.

A LOYIC tenim clar que el nostre principal capital són les persones que formen l’empresa —ja en són més de vuitanta—, i per això hem incorporat aquest projecte a la nostra responsabilitat social corporativa interna. Estem convençuts que el nostre futur estarà marcat, en part, per la capacitat que tinguem de vetllar pel benestar del nostre equip humà i de facilitar-li que es pugui desenvolupar plenament tant en l’àmbit professional com personal.

 

El projecte d’Alzheimer Catalunya Fundació encaixa com un guant en aquesta filosofia i, a més, dona continuïtat a un altre projecte que ja vam posar en marxa amb aquesta mateixa entitat tot just fa un any, quan els vam lliurar vuit equips informàtics que s’havien quedat obsolets per a l’alt rendiment exigit a l’àrea SAP per a Real Estate, però que estaven en perfecte estat per fer-ne un ús ofimàtic.

Amb accions com aquesta volem transmetre al nostre meravellós equip humà i a tot l’entorn valors com la solidaritat i el suport a entitats sense ànim de lucre que duen a terme una funció social extraordinària. Alzheimer Catalunya Fundació treballa incansablement des del 1988 per millorar la qualitat de vida de qualsevol persona afectada per una demència i també la dels seus familiars, una tasca encomiable tenint en compte el gran impacte de la malaltia:

 

  • Al món hi ha 47 milions de persones afectades per algun tipus de demència i es diagnostiquen 10 milions de nous casos cada any. El 2050 hi haurà 115 milions de malalts d’Alzheimer. Ja hi ha 800.000 casos diagnosticats a Espanya.  
  • El 70 % dels cuidadors no professionals està en risc de patir trastorns orgànics i fisiològics a causa de la sobrecàrrega de feina. La majoria diuen que se senten desorientats i desbordats, i reconeixen que necessiten ajuda. Mentre el malalt és a casa, cal un cuidador principal, que sol ser gairebé sempre una persona propera i dona.  
  • El procés complet de la malaltia es pot dilatar fins a 15 anys. Mentre el pacient és a casa, la família assumeix més del 85 % de la despesa de l’atenció, entre 27.000 i 37.000 euros anuals.