Migració de SAP RE-FX a S/4 HANA per a MANGO

  • El 31 de desembre de 2027 SAP deixarà de donar suport a totes les versions de l’ERP anteriors a S/4 HANA

  • MANGO és una de les empreses espanyoles amb més presència internacional: les seves botigues es troben en més de 100 països

 

De manera efectiva i segura, aplicant intel·ligència i amb molt de rigor en la planificació i en els processos. Així afrontem a LOYIC els projectes de migració de SAP RE-FX a S/4 HANA. D’aquesta manera ho hem fet amb MANGO, una de les empreses espanyoles amb més presència internacional: les seves botigues es troben en més de 100 països.

El futur de SAP és SAP S/4HANA, que serà d’implantació obligatòria abans del 31 de desembre de 2027 (ampliable al 2030). A partir d’aquestes dates, la multinacional alemanya ja no donarà suport a les versions anteriors de l’ERP. Per això, un dels reptes més importants als quals s’enfronten les companyies que hagin treballat fins ara amb solucions SAP tradicionals és migrar a SAP S/4HANA.

El 2028 pot semblar una data llunyana, però el temps passa de pressa. Les urgències seran majors o menors en funció del tipus d’empresa i de la quantitat de mòduls SAP que es facin servir, però la recomanació és no adormir-se sobre els llorers i optar, al més aviat possible, per un partner de confiança i, sobretot, amb experiència en migracions a SAP S/4 HANA que pugui anar afrontant la transició des del primer moment: una bona auditoria de situació, disseny de la migració (directa o per fases) i planificació de processos i terminis.

A MANGO n’han estat pioners. Des de LOYIC hem treballat amb el seu equip per fer la migració de SAP RE-FX a S/4 HANA. A més de poder cobrir els requeriments de la nova llei comptable internacional IFRS16 —en vigor des de l’1 de gener de 2019—, la firma tèxtil ja disposa, a la nova plataforma de SAP, de total cobertura en els procediments de la gestió de contractes d'arrendament, així com d’una optimització dels processos impactats amb una solució estàndard que li ofereix més estabilitat.

 

Amb MANGO hem treballat en:

  • El monitoratge de la vigència de contractes, tenint en compte pròrrogues i rescissions.
  • La provisió i comptabilització de rendes fixes i d’altres despeses.
  • El càlcul, la provisió i la comptabilització de rendes variables.
  • La periodificació de rendes prepagables que tinguin una periodicitat diferent de la mensual.
  • La valoració i comptabilització de la regla IFRS16, així com dels GAAP locals.

 

Com que la recepció i el pagament de les factures s’havien d’executar mitjançant el mòdul de Finances (FI), hem implementat la nostra solució de conciliació de factures, que permet comparar la factura comptabilitzada a Finances (FI) amb la provisió comptabilitzada a RE-FX, per tal d’identificar les diferències i confirmar que el pagament sigui l’adient en cada cas.

Amb aquest projecte, MANGO ja s’ha instal·lat en el futur de SAP. A més de deixar de pensar completament en el manteniment de les versions anteriors de l’ERP, pot gaudir dels importants avenços tècnics i funcionals que ofereix S/4 HANA, com ara l’analítica en temps real, la millora del rendiment i una optimitzada experiència d’usuari.

 

Si tens alguna consulta relacionada amb la migració de SAP RE-FX o altres mòduls de gestió immobiliària a S/4 HANA, contacta’ns. Estarem encantats d’atendre’t.